Det var ordfører Lars Olav Hustad som fikk æren av å foreta den offisielle åpninga av Åndalsnes korpsfestival lørdag formiddag. Festivalen startet fredag, og varer til søndag.

- Musikk skal bygges ut av glede. Av glede bygger vi musikk. Det vi nettopp har hørt og sett, det har vært et fantastisk skue. Og som en av medarbeiderne i denne korpsfestivalen sa: Steike tøft!, sa ordføreren fra talerstolen foran de tusen deltakerne som var samlet foran Tindesenteret.

- Dere kan være skikkelig stolte av dere sjøl, og det er med stor glede at jeg kan registrerer at skole, kulturhus, samfunnshus er fylt opp. Og ikke minst, sentrum, er fylt opp av glade korpsmusikere fra hele landet. Vi som bor her er utrolig stolte av Åndalsnes og Isfjorden skolekorps, og nok en gang har de klart å sette i stand en fantastisk korpsfestival. De fortjener en stor takk, og en stor applaus, fortsatte han før han ba leder for festivalen, Tove Merete Bøe, komme opp og ta imot en pengegave på 5.000 kroner til korpset, fra Rauma kommune.

Ordføreren rettet også en stor takk til alle foreldre som stiller opp for et slikt arrangement.

Per Arne Skomsø var konferansier under åpninga der alle korpsene sammen blant annet spilte nasjonalsangen. Seansen ble avsluttet med allsang av festivalens egen festivalsang.

PÅ festivalprogrammet lørdag står det blant annet festival-Farmen og friluftskonserter ulike steder på Åndalsnes.