Tirsdag kveld var arrangementskomiteen samlet for en siste innspurt, og Tove Merete Bøe føler de har kontroll.

– Det e klart at jo mer det nærmer seg, jo mer detaljert blir det, sier hun og forklarer at det er Åndalsnes Storband, Åndalsnes og Isfjorden skolekorps og Åndalsnes musikkforening som sammen arrangerer festivalen.

Totalt blir det ifølge Bøe godt over hundre frivillige i aksjon i løpet av helga.

– Metervis med vaktlister

– Vi har metervis med vaktlister, og det er ikke noen som bare har ei vakt, mange har vakter hele dager. Her er det foreldre, partnere og besteforeldre som stiller opp, sier hun og ler.

Hun sier den største utfordringa med ei slikt arrangement, er logistikken.

– Det har vi brukt mye tid på. Både det at det skal passe for alle de frivillige, men også at vi lager et program som går opp. Vi har et felles program, men vi legger også opp til at hvert enkelt korps skal kunne delta på ulike tilbud. Vi har for eksempel kino, bading, festivalfarmen med «korps- og muikkifiserte» farmen-aktiviteter. Vi har festivalmesterskap i instrumentkasting og vi har selvfølgelig konserter både ute og inne.

– Bli med!

Bøe sier at sjøl om dette er en korpsfestival, legger de lørdag opp til en dag da dette skal være en festival for alle.

– Vi ønsker å spre musikkglede og inspirasjon. Vi ønsker at folk skal få lyst til å drive med musikk. Og på lørdag har vi lyst til at folk skal bli med på konsert og kanskje også gå i tog, sier hun og forteller videre at de legger opp til at korps skal gå i tog fra ulike deler av Åndalsnes, mot sentrum.

– Det går blant annet tog fra Hagan, Risen, fra Øran og togkapellet. Vi håper folk har lyst til å være med oss å gå, og så samles vi til et felles nummer foran Tindesenteret, sier hun.

Sentrumsaktiviteter

For at folk flest skal kunne ta del i festivalen, legger arrangørene også opp til aktiviteter i sentrum.

– Det blir musikksti for alle, altså en runde med spørsmål. Vi har også dratt i gang at Raumas befolkning skal få kunne prøve instrument. Og så blir det salg av svele og kaffe, sier hun.

Arrangørkomiteen: Bak fra venstre: Ole Staurset, Cecilie Skjelbostad, Kari Kristine Holm, Geir Istad, Trond Jansen og Tove Merete Bøe. Foran: Per Arne Skomsø, Berit Anita Rødven, Øyvind Gjerstad, Ulla Helene Ytterli Tokle, Jorid Sætre. Ole Tommy Ødegård, Frode Larshus og Tone Britt Sandsmark var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Ellinor Rørvik Lothe