– Det er så utrolig vakkert her, for en plass å ha festival, sa Morten Abel etter at bandet hans og han hadde tatt over på scenen etter Young Fogertys. Sistnevnte hadde spilt Creedence Clear Water Revival-låter og vært åpningsband på den aller første Skyhøyt i Fjæra-festivalen i Molde på Retiro-stranden.

Satser stort

Gründer av Rauma Rock, Frode Nakken, har sammen med et knippe andre i Molde satt i gang et nytt konsept kalt Skyhøyt, hvor Nakken er bookingansvarlig.

De startet allerede i vinter med konsert med Kvelertak på Kulturhuset i Molde, og skal utover året ha flere arrangementer. Ikke minst Skyhøyt på flyplassen i Molde i august. Her vil artister som Röyksopp, Matoma, Nico & Vinz, Kvelertak, Ine Hoem med flere spille. Og ikke minst vil Raumas egne Ogras spille på flystripa på Årø. Og i august blir det også konsert med 80-tallshelten Nik Kershaw. Det er også planer om flere arrangementer og festivaler.

Derfor var det stor spenning om hvor mange som ville komme på Skyhøyt i fjæra fredag kveld. Mens flyplassfestivalen vil være mer rettet mot de unge, er Skyhøyt i Fjøra mer en festival for de litt mer voksne. Et kjøpesterkt og kresent publikum.

Lite billettsalg ingen krise

Håpet var å selge 1500 billetter, og man måtte selge 1000 for å gå i null. Dessverre hadde ikke flere enn 650 løst billett fredag for å se Young Fogertys, Morten Abel og princehyllesten til Christer Falck som turnerer i Norge nå, Purple Rain. I dette konseptet finner vi blant annet Moldes egen Jonny Sjo, mest kjent fra D’Sound.

Men Frode Nakken hang ikke med hodet over antall solgte billetter og sier det tar tid å etablere noe nytt i Romsdal, hvor folk kan være litt avmålte når det gjelder nye ting.

– Dette var musikalsk en kjempesuksess, og de som var her storkoste seg. Det er det som er det viktigste for meg. Samtlige jeg har snakket med har vært kjempefornøyde. Ikke har det vært noen problemer heller, annet enn litt innkjøringsproblemer med strøm i salgsbodene. Men det går seg til.

Prince-hyllest overrasket

Inntrykket til Nakken stemmer også med inntrykket til Åndalsnes Avis.

Etter at folk hadde sittet langt fra scenen under Young Fogertys, tok det ikke mange tonene fra Morten Abel før det var fest foran scena.

Mange var også svært overrasket over hvordan det svingte av Prince-hyllesten. Det var funk, dans, roping, jubel, klapping og show som stranden på Retiro neppe aldri har sett maken til. Tankene gikk til store høydepunkt på Romsdalsmuseet på Moldejazz.

Også artistene var fornøyde.

– Morten Abel og musikerne sa de var lei seg fordi de ikke hadde gjort opptak, fortalte Nakken.

– De syntes det var kjempeartig på scenen her i kveld, og de følte de hadde folk med seg. Og så du Prince-showet nå? Jeg hadde aldri sett det før selv da jeg booket dem, men hadde blitt fortalt hvor bra det var. Og selv for en som meg som ikke liker så mye Prince var dette konge!

Skyhøyt i Fjæra fortsetter lørdag kveld med Dina Midsund, Kari Bremnes og Dire Straits-hyllestbandet Brothers in Arms.