Rauma Mini-Con er et månedlig arrangement hvor deltakerne kan dyrke interesser for tv-spill, bøker, tegneserier, filmer, brett- og rollespill og det å kle seg ut i kostymer (cosplay).

Et tilbud

– Det er ikke alle som interesserte i sport og idrett, sier leder, løpegutt og høvding for Mini-Con, Thomas Enstad Trana.

– De finner mye glede i bøker, filmer og spill. Ved hjelp av Mini-Con har vi fått ordnet det slik at vi har nå et tilbud for dem.

Maraton

Mini-Con har også arrangert flere maraton hvor man sitter og ser alle filmene i en serie i ett strekk.

– Vi hadde i fjor Star Wars-maraton hvor vi så episode 1-3, og i desember, i forbindelse med den nye filmen som kommer, skal vi se episode 4-8.

Den lengste maratonen så langt var da de viste alle åtte Harry Potter-filmene. Det tok 19 timer og over 50 personder deltok.

Ringenes Herre

– Vi må kalle det J. R. R. Tolkien-maraton, sier Trana.

– Det har med rettigheter å gjøre, men vi skal altså vise alle tre filmene basert på bøkene i Ringenes Herre. Det blir de utvidede versjonene, så dette blir en full dag, og vel så det.

Planen er å ha en times pause mellom hver film.

Kostymekonkurranse

Trana oppfordrer også til at folk kommer i kostyme.

– Vi skal ha kostymekonkurranse og vil kåre beste dverg, beste alv og så videre. Da vi hadde maraton med Hobbiten-filmene kom det mange i kostyme.

Dersom du er god til å etterligne det onde vesenet Gollum fra Tolkiens univers vil du kunne delta i en konkurranse hvor man skal framføre Gollums replikker, på best mulig måte.

Duell

Det blir også fekting og sverdduell.

– Vi har fått folk fra Kongshirden i Bergen, en fektegruppe som kler seg i klær fra middelalderen. De skal ha oppvisning. Dette tror jeg blir en fin helg!