– Vi var lenge i tvil om vi skulle arrangere eller ikke, og invitasjonene kom ikke ut før i januar, lenge etter mange andre tilsvarende festivaler. Vi vet at det blant annet arrangeres korpsfestival i Valldal i sommer. Derfor var vi spent på responsen, men den har vært fantastisk. Før påmeldingsfristen gikk ut var det skikkelig spennende å sjekke e-posten, forteller Tove Merete Bøe.

Hun er dirigent for Åndalsnes og Isfjorden skolekorps som sammen med Åndalsnes Musikkforening og Åndalsnes Storband er arrangør av korpsfestivalen på Åndalsnes til sommeren.

– Holdt pusten

– Vi holdt også pusten, for vi var oppe i 960 påmeldte dagen før påmeldingsfristen gikk ut. Og noen av bykorpsene er store med mange medlemmer. Men det holdt akkurat. Nå er det vel 1.000 deltakere som er påmeldt, og så kan det fram til april bli noen justeringer i antall.

Tredje festivalen

Å ta imot 1.000 korpsmusikanter krever sitt av arrangørene. Men med to festivaler fra tidligere i bagasjen, den første i 2010, og den andre i 2013, tror Bøe det går fint.

– Vi fant fram programmet fra sist og så hvem som hadde hatt ansvar for de ulike tingene, og så gikk vi rett på. Og alle sa ja! I tillegg har vi fått med noen flere, for vi lærer jo. Etter festivalen i 2013 hadde vi en stor evaluering som vi drar nytte av nå, forteller Bøe.

Taco til tusen

Forrige gang de arrangerte var det ifølge ho 860 deltakere. Denne gangen har de valgt å utvide litt, noe som betyr at de i tillegg til de tre skolene på Åndalsnes, kommer til å benytte seg av Raumahallen, Åndalsnes samfunnshus og Isfjorden skole for innkvartering. Der blir det satt opp skyttelbuss til og fra Isfjorden.

– Hva er en korpsfestival?

– Det er å møtes. Det er masse konserter, både ute og inne. Det er å være ute i gatene og spille. Og det er å ha oppmarsjer fra ulike steder på Åndalsnes for så å møtes i sentrum. Det er festivalshow lørdagskvelden, et show vi må kjøre tre ganger på rappen for at alle skal få det med seg. Det blir konkurranser og bading og kino for dem som vil det. Og selvfølgelig blir det taco, svarer Bøe.