Forestillingen, som har navnet «Spenning i lufta», har blitt satt opp på Åndalsnes ungdomsskole tidligere også, men det er en del år tilbake.

Torsdag kveld viste elevene på 9. trinn fram forestillingen for foreldrene, og fredag formiddag viste de den fram for sine medelever, til både latter og forhåpentligvis ettertanke.

– Det har vært både pinlig og kleint å jobbe med denne forestillingen, men det har også vært veldig moro. Også er det jo et viktig tema, sier Astrid Heinåli, som spilte prinsesse Gullhår i forestillingen.

Ny vri på eventyret

Forestillingen bød på både skuespill, sang og dans, og var en vri på en gammel klassiker – nemlig eventyret om «Prinsessen som ingen kunne målbinde».

Per og Pål hadde lite hell med prinsessa, mens Espen fikk help på vegen – blant annet av helsesøster. Et viktig tema i forestillingen var dessuten å sette grenser og å være seg selv.

– Vi begynte for en måned siden, og den siste uka har vi jobbet med hardt med forestillingen, forteller David Hanset Willa, som spilte rollen som Askeladden. Han synes ikke det var særlig flaut, bare gøy.

– Jeg blir ikke så fort flau, ler han.

Stolt rektor

Alle elevene var med, enten på eller bak scenen. Rektor Geir Grav er stolt av hva elevene har fått til.

– Det er en flott forestilling om et viktig tema; om å ta ansvar og sette grenser. Det er tøft og modig av elevene å ta opp dette temaet overfor både foreldre og medelever, og forestillingen er faglig solid og engasjerende, sier han.

– Ikke alle hadde gjort dette

Det er lærerne på 9. trinn som har hjulpet elevene, og ideen kom fra Kristin Klami. Lærerne skryter stort av hva elevene har fått til.

De mener at det ikke er alle klassetrinn de kunne satt opp denne forestillingen med.

– Elevene har vært så positive hele vegen. Vi må bare skryte av dem. De kunne satt seg på bakbeina, men de har tatt utfordringa på strak arm, sier lærer Maria Walla.