Tradisjonen tro vil det også i år bli en storslagen nyttårskonsert av Åndalsnes Musikkforening på Rauma Kulturhus.

Men det spesielle i år, er ikke bare at konserten holdes på en fredag, men at også kulturprisen deles ut til arrangørene under konserten.

– Ja, Rauma kommune har hengt seg på vårt arrangement og vil dele ut prisen til oss samme kveld. Vanligvis er det et eget arrangement, men det er jo ganske praktisk å ta det samtidig, når det er mange mennesker samlet, forteller Gjerstad, som håper mange finner vegen til konserten – selv om det er på en fredag.

– Vi skulle jo ha det på første lørdag i januar som vi pleier, men vi var nok for sent ute. Teateret vårt hadde booket den dagen allerede før sommeren, forteller Gjerstad.

Gjesteartist

Nyttårskonserten har også som tradisjon å invitere gjesteartister. I år er det Inger Prøis Andersen som skal i rampelyset.

– Hun vil bli eksponert som den gode pianist hun er og vil spille to stykker alene. Vi har hatt mange øvelser allerede. Nå siste uka har det vært hver kveld.

– Ja, hva kan publikum forvente seg ellers?

– Vi vil spille stykker vi musikere liker å spille og det vi håper publikum vil høre. Vi vil prøve å spille god musikk.

– Hva er god musikk?

– Det er ikke lett å vite alltid, men vi vil spille en blanding av lett tilgjengelig musikk. I år blir det kun instrumental; en konsert uten sanginnslag. Vi vil blant annet spille et stykke vi konkurrerte ned under NM i 2016 – «Portrait of a City» av Philip Sparke. Han er en superberømt komponist fra London som også har vært og dirigert hos oss. Han har også laget et stykke kalt «Måndalen Landscape» som vi også har spilt tidligere. Han er en god venn av John Hudson som er vår dirigent, forteller Gjerstad.

Per Arne Skomsø har tatt på seg jobben som konferansier og kjenner vi han rett, vil heller ikke han legge noen demper på stemningen.