– Nå skal jeg være litt forsiktig med sammenlikninger, men jeg mener at det spesielle med bluesmusikere, er den magiske spillegleden. Det karakteristiske for bluesartister er at de går på scenen for å levere det beste, og det er ekte. Det smitter over på publikum noe så voldsomt, og da må det bli bra stemning, sier musikeren fra Isfjorden som nå har landet nok et program for Trollblues.

Fredag 27. og lørdag 28. januar er det duket for gode musikkopplevelser på Rauma Kulturhus.

– At programmet er klart føles steike bra. Dette kommer til å bli en fin opplevelse for alle som kommer, sier Bredeli Aarsbog og legger til at han fortsatt får kommentarer fra folk som ikke har noe forhold til bluesmusikk, om at det likevel er noe som faller i smak.

– Jeg tror noen kan ha inntrykk av at blues er trist og treigt, men det er det ikke. Jeg opplever at den levende musikken har ei sterk innvirkning på folk, sier han.

Gitaristen, sangeren og arrangøren har så mange Trollblues bak seg, at han ikke helt har telling. Sju, åtte år, tipper han på.

– Samarbeid gjør det lettere

Han er glad for at de i fjor startet et samarbeid mellom Rauma Kulturhus, Grand Hotel Bellevue og han sjøl, for å få Trollblues på beina igjen etter noen få års pause. Sjøl er han program- og bookingansvarlig, i tillegg til at han også vil bli å finne på scenen.

– Tidligere var vi jo en klubb som arrangerte. Det ble mye jobb, og ikke minst så var det en risiko. Kulturhuset og Grand sitter med ansvaret nå. I år har vi funnet ut at vi skal ha ei scene, men over to dager. Og så får vi heller bygge det opp igjen etter hvert, forklarer Bredeli Aarsbog.

Han sier at når et sånt arrangement har ligget nede noen år, blir det nesten som å starte på nytt igjen.

– Før det ble lagt på is var det flere og flere tilreisende som kom, både fra nord og sør i regionen. Nå er Trollblues først og fremst for lokale folk.

Men det til tross, bookingansvarlig lover et program med artister i verdensklasse. Og han har brukt det gode kontaktnettet sitt for å få til et variert program.

– Vil hoppe og gynge

– Fredag starter Geir Bertheussen, han fra oppi nord. Han har vært her før, og er godt likt. Han er en stor showman som skal spille akustisk på fredag og med fullt band på lørdag. Dette vil bli et gledelig gjensyn der det hopper og gynger fra begynnelse til slutt, spår Bredeli Aarsbog.

Han er også glad for neste band ut, som er PLAN Be, som har med seg to syngende damer. Aarsbog sier Trollblues har vært underernært på kvinnelige artister. Videre kommer det han beskriver som noen av de mest garva musikerne i Norge, nemlig Billy T Band.

– Han har ei helt flunkende ny plate når han kommer til oss. Dette er variert musikk som både rocker, svinger og groover. Og det er så absolutt innom bluesen.

– Jam er like artig hvert år

Lørdag 28. januar gleder han seg til den tradisjonelle jammen.

– Det artigste hvert år, er at det dukker opp en og annen ungdommen. Jammen ser jeg fram til, sier musikeren som utpå lørdagskvelden også vil finne vegen opp på scenen sammen med bandet Road Traveler.

– Vi spiller stort sett gammel rock’n roll à la Chuck Berry. Nylig spilte vi på Kleive, og det var ikke et minutt at det ikke var folk frampå for å danse.

– Orkan av et band

Han avløses så av The Bitch & The Bluesmen, et band han beskriver som en orkan av et band.

– Dette er skikkelig grovraspa og steike tøft.

Lørdagskvelden avsluttes av Mike Andersen fra Danmark.

– Det kommer rett og slett til å bli skikkelig koselig. Han er en fantastisk vokalist i verdensklasse.