– Dette er egentlig en tradisjon som startet da vi var små og bodde borte i Liabygda. Da var det Vengedalsnissen som kom på besøk hvert år. Da jeg flytta til Kavli og fikk egne unger, hadde jeg lyst til å føre tradisjonen videre her. Så Kavlinissen har kommet på «Holsbakkjin» hver jul siden 2006, forteller Renate Remen Næss.

Gaveutdeling

Og det som startet som et koselig nissebesøk for egne barn og nabobarn, har utviklet seg til å bli noe som mange barn i Isfjorden ser fram til hvert år.

– De siste åra tror jeg det har vært mellom 50 og 100 personer. Det har gått fra én sekk med gaver, til både to og tre sekker, forteller Remen Næss videre.

Merkede gaver leveres inn på hennes stall i forkant av arrangementet.

– Hesten er alltid med

– Vi bruker å samle familien til grøtmiddag etterpå, og det hører jeg det er flere familier som gjør også, som lager sine egne tradisjoner rundt detvte, fortsetter hun og legger til at hesten alltid er med, og at Preben Mittet har vært fast kusk gjennom mange år.

– Hvorfor gjør du dette?

– Det er en god tradisjon. Og det å møtes oppi mørket der, skjermet fra gatelys, det gir ei annen stemning. Det får fram julemagien, rett og slett.

Kavlinissen kommer lille julaften.