– Nei, i fjor var vi også der og da ble vi så godt behandlet at vi hadde lyst til å prøve en gang til, sier Sturla Hauge Nilsen.

Han er trompetist i det åttemannssterke bandet som har vokalisten Tricia Boutte med på laget.

Hun er opprinnelig fra New Orleans, men har bosatt seg i Norge. Hun har vært bandets vokalist de siste 11 åra.

Starten

Ytre Suløen har hatt mange utskiftninger av medlemmene siden det ble startet i 1973, i bygda Langevåg på Sunnmøre. I starten var det seks musikere med ganske stor aldersspredning som dannet bandet; Einar Aarø, Jens Arne Molvær, Ottar Anderson, Stein Erik Tafjord, Helge Førde og Jarle Førde. Året etter kom også en pianist med; Morten Gunnar Larsen.

– Det er nå kun Einar Årø og Morten Gunnar Larsen som er med fra den opprinnelige gjengen. Vi andre har kommet litt etter hvert etter 2011. Fire er relative nye, men vi har iallfall rukket å lage to plater sammen, forteller Hauge Nilsen.

– Hva kan publikum forvente seg til lørdagen?

– De kan forvente seg Ytre Suløens Jass-ensemble gospelkonsert, med god blanding av norske og amerikanske julesanger. Vi har akkurat spilt inn en rykende fersk gospelplate som vi håper og ber om kommer ut i tide. Den har blitt litt forsinket i trykkingen, men går alt etter planen skal den være til salg for aller første gang nå på lørdag. Men kommer den ikke, er uansett musikken fri og den får alle som møter opp, sier Hauge Nilsen.

Juleturne

Bandet har akkurat startet på årets juleturne der de første konsertene vil bli holdt på Søre Sunnmøre.

– I dag skal vi ha en konsert i Kyrkja på Slagnes, der vår Einar Årø startet sin musikkarriere med å pumpe belgen til kirkas orgel. Så går det videre til Nordfjordeid og Devold før vi kommer til Rauma, forteller Hauge Nilsen.

Han kan også fortelle at etter konserten i Voll kirke lørdag, vil de overnatte i bygda.

– Vi fikk veldig god behandling i fjor, med mat fra Høljenes gård. I år skal vi ha julebord der og sove over. Vi ser frem til det; og å gi publikum en god opplevelse i kirka, avslutter han.