Lørdag var Thomas Enstad Trana, to av filmens hovedskuespillere, og noen medhjelper, samlet på Rauma kulturhus for å forberede premieren som nærmer seg. Olsenbanden og militærkuppet, som er den andre i rekka for blant andre skuespiller Tommy Lindberget, er et filmprosjekt som ble startet i april i 2014.

- Ja, det har vært mye arbeid og det har tatt lang tid, sier Lindberget som har friskt i minne at det ikke var et ledig sete under premieren til den første filmen.

- Jeg håper det blir full sal i år også. Kom å se filmen, oppfordrer Øyvind Dale Mathiesen som spiller Benny i filmen.

Lars Håvard Torvik er som kjent den tredje skuespilleren i banden.

Pressevegg og rød løper

- Nå er i vi i ferd med å lage pressevegg. En passende plass for stjernene til å bli intervjuet og til å skrive autografer etter premieren. Vi er også i gang med å lage banner, forteller Trana som har forventninger om at premieren skal bli en opplevelse av at de blir gjort stas på.

- Alle involverte skal spise premieremiddag før visning. Det blir rød løper og "sjampanje" i foajeen. Filmens stjerner skal ankomme rett før dørene åpnes. Før selve visningen vil både jeg, Frank Aasestrand og Sander Søvik vise bilder og fortelle om prosjektet. Og så vil det bli noen overraskelser undervegs, sier Trana.

Olsenbanden og militærkuppet har premiere i storsalen på Rauma Kulturhus, torsdag 15. desember. På nyåret blir det trolig sjans å få se den på kino.