Det er femte året på rad at Trygve Skaug legger ut på juleturne i samarbeid med Star of Hope, og det blir til sammen 20 konserter.

Konserten i Grytten kirke den 7. desember er den eneste sjansen til å se Skaug i Rauma.

Arrangøren lover en nær og personlig julekonsert.

– Det er en befrielse å kle av musikken og tekstene, lag for lag, til du står igjen med en flott gammel julesang og en ensom gitar å fremføre den på, sier Skaug i en pressemelding.

– Jeg har gjort veldig mange konserter og eventer de siste årene, jeg har fått tilbakemeldinger på at bøkene og sangene mine har fått bety noe for folk, det er utrolig stas. Men denne julekonserten ligger virkelig mitt hjerte nært og det budskapet jeg ønsker å formidle; ekte kjærlighet tullet inn, i en krybbe, i en stall. Det er lite pompøst, det er ekte vare, sier han.

Erfaringer fra Romania.

Gjennom sin karriere har Skaug arrangert mange av de klassiske julesangene.

Ut på turneen denne gangen tar han med seg erfaringer fra møtet med en stall i en romlandsby i Romania. Sangen «Her kommer dine arme små» har fått en ny mening og flere nye vers skrevet av Skaug etter denne turen.

– Jeg ble utfordret i møtet med en fattig mor som knapt hadde nok til å overleve, forteller Trygve.

- Brorson snakker i sin vakre salme om de arme små som står i takknemlighet rundt krybben, og jeg ble undrende til hvem disse arme små er i dag. De som er født inn i fattigdom, eller på feil sted til feil tid. Hun moren står nok ikke i takknemlighet ved krybben, hun lurer vel heller kanskje på hvor i alle dager Gud er. Det er disse menneskene jeg vil peke på i julen, sier han.

Til Star of Hope

Trygve Skaug er kjent som soloartist og som vokalist og låtskriver i St. Morritz. Sangene hans har de siste årene ligget mer enn 100 uker på A-lista til NRK P1. Albumet Seine Natt Desember ble et av fjorårets mest streamede julealbum.

Overskuddet skal gå til Star of Hope sitt arbeid, som i hovedsak går ut på å skaffe utdanning til 40.000 barn i 14 land.

– Star of Hope jobber langsiktig gjennom lokale folk, som med sin kunnskap driver bærekraftige prosjekter framover. At alle barn skal få en god start i livet er deres ønske

Ikke alene

Og Trygve Skaug står ikke alene på scenen, synger også sammen med Rauma Gospelkor.

– Rauma Gospelkor vil bidra med sang både sammen med Trygve og alene. Vi gleder oss veldig, og vi håper folk benytter anledningen til å komme. Dette blir en fin opplevelse, sier Mette Kleiva i Rauma Gospelkor.