I fjor var FilmBros AS i Rauma å gjorde opptak til filmen Cave, og nå er filmen endelig premiereklar. Filmen spilles torsdag kveld som avslutningsfilm på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund - og fra neste fredag blir filmen å se på mellom 160 og 170 kinoer i landet.

- Rauma blir godt synlig i filmen. Åpningssekvensen inneholder en kappkjøring i Trollstigen, og vi har også filmet på fjellet i Innfjorden og på Istra elv. Jeg tror folk kan kjenne seg igjen, sier filmfotograf Oskar Dahlsbakken til Åndalsnes Avis.

Han forteller om fine innspillingsdager her i området.

- Vi fikk filmet fra helikopter, og vi fikk stengt av Trollstigen for å gjøre kappkjøringsopptakene. Det var krevende opptak som krevde en del planlegging, men vi fikk fine dager i Rauma og vi fikk filmet alt vi trengte på to dager, forteller han.

Actionthriller

Filmen beskrives som en actionthriller, og den handler om tre norske eks-soldater; Charlotte (Heidi Toini), Adrian (Mads Sjøgård Pettersen ) og Viktor (Benjamin Helstad). De har satt seg som mål å være de første menneskene som kommer seg levende gjennom et uutforsket grottesystem i et øde fjellmassiv.

Med et slikt utgangspunkt krevde filmen mange uvanlige, og spektakulære innspillingssteder.

- I tillegg til Rauma, har vi blant annet spilt inn på Sognefjellet. Og grottescenene har vi spilt inn i nærheten av Fauske, mens undervannsscenene er filmet i Mexico, forteller han.

Spent på mottakelsen

Nå er teamet spente på hvordan publikum vil ta imot den norske spillefilmen.

- Det har blitt et veldig godt resultat. Vi har vært på krevende locations, og det har vært mye planlegging, men vi er veldig fornøyde, sier Dahlsbakken.