Guttene har slutta med brylkrem og den lyseblå Luxsåpa er borte. I dag har strømpebuksene blitt mindre, skjørta kortere og knappene så små, at de bare forsvinner. Ingenting er som det en gang var.

- Ikke glem å danse, ikke glem å leve, avsluttet Liv Oftedal sitt humoristiske kåseri, som også hadde mange momenter til ettertanke.

Dette var noe av betraktningene til Oftedals kåseri, under olsokfeiringa på Ner-Hole museum fredagskvelden, der de omlag 100 fremmøtte ble tatt med på en livsreise før og nå. På programmet ellers, var det rømmegrøtsalg, dans og loddtrekning.

Det var Grytten bygdekvinnelag som stod som arrangør av årets olsokfeiring på Ner-Hole, der toradergruppa "Kain Hænde" stod for musikken, mens Rauma Leikarring stod for dansen.

Den muntre toradergruppa består av Eyolf Sæbø, Eva Straume og Knut Mjelva på torader, Aase Dalset og Per H. Midtgaard på fele, og Dag H. Søvik på bass.

Først etter den siste dansen kom regnet, som fikk folket til å trekke inn i museet, der den koselige olsokfeiringa ble avsluttet med loddtrekning.