– Jeg begynte for litt over ett år siden, så det å stå her i kveld å framføre sangene til et publikum var helt fantastisk, forteller Lødemel.

«Praktfulle, fine Romsdal» lød det fra scena i Spiret sine lokaler på Tindesenteret i går kveld. Sammen med fire andre musikere framførte Ruth O. Lødemel sitt nye album «Romsdalseggen- Hyllest til Romsdal og andre perler.» Fele, piano, bass og trommer formidlet rolige jazztoner og stemningsfulle bluesvibber med fjell i bakgrunnen og et beundret publikum i front.

Flere hadde tatt seg turen for å høre på sangene inspirert av naturen som omringer dem, og flere lot ser imponere.

– Det er en spesiell følelse når hun står på scena og ser ut mot fjellene, forteller Astrid Medbø.

Hun er bosatt i Tromsø, men har hatt et forholdt til Romsdalen siden hun var liten.

– Det er noe med måten både hun og resten av bandet uttrykker sangene på som er så fint. Det er en stor innlevelse og et fin samspill mellom vokal og instrument, forteller hun.

Med på konserten var Hans P. Kjorstad på fele, Martin Sandvik Gjerde på piano, Håkon Bjørgo på kontrabass og Magnus Sefaniassen Eide fra Åndalsnes på trommer.

Fengende og munter melodi

«Bli med på tur over Romsdalseggen» lyder noe av teksten om den populære fjellturen.

- Tanken bak dette gründerprosjektet er å få den nye platen ut til turister og andre som går Romsdalseggen.  Jeg vil også synge den som en del av opplevelsen. Derfor ville vi at den skulle være lett og munter, og i CD´en er teksten oversatt til engelsk slik at flere kan lese hva sangen handler om, forteller Lødemel.

Det er Oddrun Slettaøyen og Tane Karin Slettaøyen som har skrevet tekst, mens Lødemel har stått for melodien.

– Det var Oddrun sin idé så blei jeg inspirert av henne til å lage melodi til den. Jeg elsker jo fjell og er veldig glad i naturen. Det var den som dro meg oppover fra Oslo, forteller hun.

Hvordan gikk du fram da du skulle lage melodien?

– Jeg laget først forskjellige versjoner av sangen. Det var en stor prosess og til slutt så fant jeg fram til den siste som føltes rett. Den var både fengende og spennende i melodikken. Jeg la også mye fokus på å få fram stemningen i alle sangene.

Lødemel er fornøyd med releasekonserten og håper nå på positive tilbakemeldinger.

– Jeg håper også folket i Romsdal vil like det jeg har kommer med og har lyst til å høre mer, jeg gleder meg i hvert fall til å få framføre sangene flere ganger, forteller hun.