– Vi er veldig glad for å ha fått med oss Ruth Olina med på laget. Hun skal gi en tredimensjonal opplevelse til alle våre arrangement som kurs, foredrag og konferanser. Hun vil være en høydare på det sosiale og spesielt til de som har gått en tur over Romsdalseggen, sier turistsjef Hilde Gråberg Bakke.

Åndalsnes Avis beklager at vi kom i skade for å skrive at konserten er lørdag i torsdagens avis. Det riktige er fredag.

Sangopplevelse

Samarbeidet går ut på at Ruth Oline Lødemel skal vise seg overalt hvor folk kommer på besøk til kommunen vår og gi en liten konsertopplevelse, der blant annet de to nykomponerte sangene «Romsdalseggen» og «Hyllest til Romsdal», skal være det essensielle.

– Det er artig å kunne tilby en lokal produksjon av slik kvalitet som Ruth Olina har. Planen er at hun skal være et innslag på cirka 15 minutter der vi har våre arrangement. Det kan like gjerne være ute i naturen som i et møtelokale. Det er jo ekstra kult når noen har gått Romsdalseggen, at de kan få høre sangen om den turen de har tatt, sier Hilde.

Lanseringskonsert

Ruth Oline Lødemel har komponert sangene etter tekst av Oddrun Slettaøyen og Tone Kari Slettaøyen.

– Dette er min nye satsing; mitt første gründerprodukt; og jeg ønsker å framføre disse sangene, i tillegg til mange andre småperler, på en lanseringskonsert med plateslipp førstkommende lørdag på Spiret, forteller artisten selv.

På konserten vil hun ha med seg musikerne Hans P. Kjorstad, fele, Martin Sandvik Gjerde, piano, Håkon Bjørgo, kontrabass, og Magnus Sefaniassen Eide (fra Åndalsnes), trommer.

– Jeg har jo laget CD-er før også, men ikke satset så stort før. Jeg er veldig glad for dette samarbeidet og gleder meg til konserten fredag, sier Ruth Oline.