Sigrid Henjum, som har skrevet boka «Et ute» holdt kurs med ivrige deltagere under Norsk Fjellfestival torsdag.

- Det er like lett som å lage mat inne. Det er bare å fyre opp bålet, så kan du gjøre omtrent akkurat det samme som hjemme på kjøkkenet. Det er om å gjøre å ha noe utstyr, og kanskje gjøre noen forberedelser hjemme - som for eksempel å sette brøddeigen. Også blir folk så imponert, når du kan diske opp med nystekt brød ute, forteller Henjum.

Se hele intervjuet i videoreportasjen over.

Ble inspirert

Mona Eek-Jensen fra Oslo var blant de som ble inspirert av Henjum.

- Det har gått mye i pølser og pannekaker på tur hjemme hos oss, men nå skjønner jeg at det må ut. Jeg har allerede fått mange ideer til ting man kan lage, og alt vi har laget til nå er egentlig veldig enkelt, sier hun.

Selv om pølser og pannekaker er vinnere hos barna, tror hun også de andre rettene vil slå an.

- Dette er jo også ting som barna kan være med å lage selv, og som de synes smaker godt. Jeg tenker ofte at det tar så mye tid å planlegge og gjøre i stand, men det gjør jo egentlig ikke det, mener hun.

Hvilke planter som kan spises var et av temaene. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Sigrid Henju Foto: Stine Vandevjen Olsen
Sigrid Henjum har skrevet boka "Et ute". Foto: Stine Vandevjen Olsen