– Blant et overveldende antall spreke søkere fra hele landet, har vi funnet vår festivaleventyrer, kunne Norsk Fjellfestival melde onsdag formiddag.

Hun heter Heather Eliassen, er 23 år og kommer fra Stabekk.

Heather beskriver seg selv som ei jente som er glad i naturen, og er en ihuga festivalgjenger, med frivilligerfaring fra blant annet Øyafestivalen, Norwegian Wood og Dokumentarfilmfestivalen i Volda.

– Jeg søkte på jobben fordi jeg er veldig glad i friluftsliv, og jeg er veldig glad i sosiale medier og tv-produksjon. Jeg tenkte at dette var en unik mulighet til å kombinere disse tingene og få en opplevelse for livet, forteller eventyreren på telefon til Åndalsnes Avis.

– Jeg gleder meg

Heather studerer til daglig journalistikk i Volda, og jobber med film, foto og sosiale medier hos Globus Media. Hun er for tiden på reise i utlandet, men forteller at hun skal være på plass i Rauma til åpningen av festivalen søndag.

Hun håper at hun skal få med seg så mye som mulig av festivalen.

– Jeg gleder meg veldig. Norsk Fjellfestival kan by på et veldig bredt spekter av aktiviteter – det er ikke bare toppturer, men også kultur, musikk, foredrag og aktiviteter for folk i alle aldre. Jeg håper på å få gjort så mye forskjellig som mulig, og særlig håper jeg å få gjort mange ting jeg ikke har gjort før, sier hun.

Stabekk er ikke akkurat kjent for høye fjell, og Heather hadde ikke noe sterkt forhold til fjellene før hun flyttet til Volda. Hun har blitt glad i fjellet, men jobben som festivaleventyrer blir likevel noe helt nytt for henne.

– Jeg har aldri gjort noe liknende før, så det blir veldig spennende og moro, sier hun.

Aldri vært på festivalen

Norsk fjellfestival har fått svært god respons på utlysningen.

– Vi valgte Heather fordi hun har erfaring som festivalgjenger og frivillig fra andre festivaler, men har aldri vært i Romsdalen og på Norsk Fjellfestival! Det må vi gjøre noe med – og ser på henne som en perfekt kandidat til å vise hva festivalen kan by på gjennom helt ferske og upåvirkede øyne, skriver Norsk Fjellfestival i sin pressemelding.

De trekker fram som en av Heathers store styrker at hun behersker både foto, tekst og video, og at har sosiale medier som en selvfølgelighet både privat og i jobbsammenheng.

– Vi har tro på at Heather vil kunne vise festivalens bredde – fra det snille og barnevennlige til det råe og spektakulære, og er klar for å gi henne ei festivalmaratonuke hun sent vil glemme, forteller festivalen.

Vil vise fram

Emma Julie Jensen er frivillig på Norsk Fjellfestival, og leder for gruppa PR og begeistring.

Hun har snekret sammen programmet som Heather skal gjennomføre.

– Hun skal dokumentere den usminka sannheten om festivalens aktiviteter og samtidig vise bredden. Dette gjør vi for at de som ønsker å bli med, skal få se hva festivalen har å tilby gjennom en deltakers øyne, sier hun.