Lørdag var dagen de hadde ventet på og sett fram til – og dagen ble feiret med fest både for store og små. På dagtid var det familiedag med stort bål, rebusløp, spill og leker. På kvelden var det god, gammeldags bygdedans med middag og musikk.

Styret i Foreningen Innfjorden Samfunnshus forteller at det har vært lagt ned utrolig mange dugnadstimer på bygget.

– Det var dårlig når vi gikk i gang, og det hadde ikke vært noe særlig aktivitet her de siste åra. Det var bare den ene festen i året, forteller Marianne Gjerde, leder i styret.

Det første de måtte gjøre, var å skifte taket, for det regnet inn i samfunnshuset.

– Da vi startet hadde vi 2000 kroner på konto, så vi startet med en stor kronerulling. Det er utrolig hvor langt man kommer med engasjement og vilje, sier hun.

Så kom Dagmar

Orkanen Dagmar i 2014 ble på et vis «hell i uhell» for samfunnshuset, for da fikk huset setningsskader.

– Det førte til at vi måtte gjøre mer enn vi i utgangspunktet hadde tenkt. Det måtte gjøres reparasjoner, og så ballet det på seg. Nå er bygget endelig klart til å bli tatt i bruk.

– Det er flere ting vi har lyst til å gjøre, blant annet sette inn varmepumpe, bygge flere vinduer oppe og male utvendig. Men nå må vi tjene litt penger først, ler Gjerde.

Stolt av toalettene

Mest stolt er de av de nye toalettene.

– Det høres kanskje litt rart ut, men det er det største løftet. Toalettene var virkelig ikke noe koselige før, det var bare kaldt vann og rørene frøs om vinteren. Det var murvegger, og fukten krøp oppover veggene, forteller Gjerde, som nå kan vise fram et innbydende rom med splitter nye toaletter og varmtvann.

I tillegg er de fornøyd med den store plattingen ute, og ikke minst at alle rom har fått seg et løft – med unntak av kjøkkenet som er i god stand til tross for litt utdatert fargevalg.

– Vi har hatt mange store drømmer for dette huset, og nå gleder vi oss veldig til å ta det i bruk. Det blir jo opp til folk å være med å bestemme hva som skal skje her, så det ønsker vi innspill på, sier hun

.Alle journalisten slo av en prat med under familiedagen virker strålende fornøyd med det nye bygget. Bjørg Vik og Margot Skare er to av dem som bare har godord å si om oppussingen.

– Jeg kjenner meg nesten ikke igjen, det har blitt veldig fint. Det har ikke vært aktivitet her på mange år, så det er veldig bra at dette har blitt gjort. Innfjorden trenger dette huset, og dugnadsgjengen har lagt ned en kjempejobb, sier Vik.