Rundt 100 tilhørere hadde tatt turen til Hen kirke fredag.

Denne gang handlet den nesten to timers konserten om de sterke historiene med både tragedier og kjærlighet, der historien om musikken og livet til Johnny Cash ble formidlet på en gripende måte.

Johnny Cash var en av tidenes mest betydningsfulle amerikanske countryartister. Stilen spenner over et vidt spekter med elementer av country, rock and roll, blues og spirituals. Cash var kjent for sin fyldige baryton-stemme.

Mellom hver av de kjente Cash-låtene, ble sterke historier fra livet til legenden fortalt, passende krydret med litt humor, selv om budskapet ikke var å misforstå.

Som 25-åring fikk Johnny Cash sitt første møte med det narkotiske stoffet amfetamin. Rusen som han først opplevde som positivt, trodde han kom fra Gud. Men det gikk ikke lenge før han innså at narkotikamisbruket tok mer og mer kontroll over hans liv, som også inkluderte både familie og venner.

Legendens liv som ble bare verre og verre, førte til mange tragedier som både skilsmisse og død, samt fengsel for narkotikasmugling.

Det var et voksent publikum som fikk være med på denne reisen i både tekst og toner. Mange mente at også Raumaungdommen kunne fått en tankevekker av livet til Johnny Cash.

- Gud kom og tok meg tilbake fra døden, sa Johnny Cash da han var i ferd med å dø av narkotikamisbruk. Fra denne dagen valgte han å følge Guds vilje og løsrive seg fra misbruket.

Etter at Johnny Cash ble gift på nytt med sin June, fortsatte også suksessen med platesalget, og legenden klarte å reise seg på nytt, selv om han var livredd hele veien for at narkotikaen på nytt skulle ta over kontrollen i hans liv.

- Alle fortjener en sjanse, der alle må bli både respektert og tatt vare på, mente Cash, som døde 73 år gammel i 2003, samme året som han ble enkemann. I valget mellom hat og kjærlighet som alle står overfor, valgte Johnny Cash til slutt kjærligheten.

Alt dette klarte Frode Aarsbog å formidle sammen med sine musikervenner. Magnus Eide på trommer, Pål Kristiansen, kontrabass, Arnfinn Tørrisen, gitar og Paul Magne Venås på orgel.

Publikum takket for konserten med stående applaus, mens flere tørket bort noen tårer.

Foto: Tormod Lien