Denne helga spilles de siste scenene til kortfilmen "Olsenbanden og Militærkuppet" inn. På forhånd hadde produsentene gått ut å bedt om statister, og mange tok turen til Setnesmoen for den store ankomstscenen lørdag.

- I scenen kommer Kongen og Dronninga til Setnesmoen. Jeg kan ikke røpe for mye av handlingen, men dette er stort. Det er noe som har bygd seg opp over mange år, sier Thomas Enstad Trana hemmelighetsfullt.

Filmingen av den store scenen lørdag gikk raskere enn de hadde regnet med.

- Jeg må innrømme at jeg trodde det skulle bli flere utfordringer undervegs, men det har gått smertefritt. Vi er kjempefornøyde med at så mange kom, og vi er veldig takknemlige for at folk ville bruke noen timer her med oss, sier han.

De første scenene i filmen ble filmet allerede høsten 2014. Denne helga filmes de siste scenene, og etter planen er filmen premiereklar til høsten.

- Det har tatt mye tid, blant annet fordi det må være omtrent lik årstid i de ulike scenene, sier Trana, som innrømmer at de har satset høyt med filmen.

- Vi tenker sånn at vi sikter skyhøyt, og hvis vi treffer sånn passe, så er fornøyde med det, ler han.

Kongelig besøk

Vi har jo nylig fått god erfaring med å få kongelig besøk her i Rauma, og heller ikke på Setnesmoen lørdag ble det spart på noe. Politibetjent Richard Merlid fra Rauma lensmannskontor stilte som politieskorte, Rauma Brann og Redning var på plass og kongeparet ble kjørt i åpen bil.

Kongen og Dronninga ble spilt av henholdsvis Lars Olav Hustad og Magnhild Vik. De to hadde bare positive ting å si etter innspillingen var ferdig.

- Det er så tøft at de de får til dette, at de får med seg så mange og at folk stiller opp. Dette var artig å være med på, og jeg gleder meg til å se den ferdige filmen i september, sier Vik.

- Dette er ei veldig viktig sak å stille opp på, og et fantastisk inititativ. Den første filmen var helt nydelig, og dette betyr veldig mye for de som er med. Det er flott å se at så mange stiller i dag, sier han.

Premiere på kulturhuset

I hovedrollene i filmen finner vi Tommy Lindberget som Egon, Øyvind Dahle Mathiesen som Benny og Lars Håvard Torvik som Kjell.

Banden selv var ikke med i den store scenen med kongeparet.  For dem var nemlig kongebesøket en perfekt "avledningsmanøver", og man kan jo bare gjette seg til at det antakelig ikke er noe lovlydig de driver med på dette tidspunktet.

Skuespillerne spilte inn sine scener senere på dagen.

- Hvordan er det å spille i Olsebanden?

- Det er helt topp, sier Dahle Mathiesen.

Det har tatt nesten to år å lage filmen. Nå gleder Olsenbanden-skuespillerne seg til å se det endelige resultatet i høst.

- Da blir det som sist, premiere med rød løper på kulturhuset. Da håper vi det blir full sal, smiler han.