Da Tindesenteret ble åpnet av kronprinsen for fjorten dager siden, var ennå ikke utstillinga helt klar. Det er den nå – og lørdag blir første åpningsdag.

– Vi feirer med kake og tindesenterquiz for barna. Vi håper og tror det kommer mange, sier Vik Buckley. Under Fjellfestivalen skal klatreveggen åpnes offisielt.

– Så får vi tro vi er ferdige med å åpne, ler hun. Utstillinga er basert på samlingene etter Arne Randers Heen, og fokuserer på tindehistorien. I utstillinga kan man blant annet se gamle filmer, se de første bildene som trolig ble tatt til fjells, lese i gamle bøker, studere eldre klatreutstyr og mye mer.

– I tillegg har vi en fotovegg der man kan ta selfie ved kanten av Vengetind. Vi vil både inspirere folk til å dra ut på tur, og gjøre folk mer bevisste på sikkerhet, sier hun. For bare noen dager siden lanserte Innovasjon Norge, Visitnorway, Røde Kors, DNT og NHO Reiseliv sin #BeSafe-kampanje, der de fokuserer på å være trygg i fjellet og unngå farlige selfie-situasjoner.

– Vi synes jo det er ekstra artig at denne kampanjen kommer samtidig med at vi åpner utstillinga og presenterer vår fotovegg, sier Anita Vik Buckley.