Det blir nittitalls-fest på Rauma kulturhus 16. april. Da er det nemlig klart for årets danseforestilling fra Spectacular Spectacular: "The Show Must Go On - 90s Edition"

- Det er jo den beste musikken. 90-tallet er vår egen barndom og ungdomstid, og derfor blir vi aldri lei klærne, stilen og musikken fra den gangen. Folk arrangerer jo 80-tallsfester, og nå er kanskje tiden inne for å lage 90-tallsfester. Det begynner jo å bli en stund siden, forteller koreograf Liv Tone Lybergsvik.

Hedrer Tobias

Med tittelen "The Show Must Go On" hedrer dansegruppa avdøde Tobias Hattrem Moa i forestillingen.

- Han var med i Spectacular Spectacular i mange år, og han var en viktig del av showet. Da han døde var flere usikre på om vi ville lage en ny forestilling i det hele tatt, men vi har kommet fram til at det er det riktige for oss å gjøre. Årets show blir en heder til Tobias - vi skal kjøre på og lage et fantastisk show. Men det blir også et spesielt show for oss, med mye følelser, sier Lybergsvik.

Hun forteller at dansegruppa er en sammensveiset gjeng.

- Vi ønsker å ha høy takhøyde, og vi har fokus på å ha det moro og sosialt sammen. Vi er jo amatører, men vi gjør vårt beste, sier hun.

Følger øvingene over Skype

Lybergsvik bor i Oslo, og har derfor ikke anledning til å være på alle øvelsene.

- Når jeg ikke er her, så følger jeg øvingene på Skype, forteller hun.

- På Skype?

- Ja, de setter en datamaskin på en stol slik at jeg kan se danserne, også kommer jeg med ris og ros fra Oslo, via Skype, forklarer hun lattermildt.

- Vi har gjort det i flere år nå, og det fungerer bra. Men det er jo litt rart.

- De beste plassene er borte

Årets show er det åttende i rekken.

- Hvordan har billettsalget gått så langt?

- De beste plassene er borte for lengst, for å si det sånn! Det har vært tidligere trøkk på billettsalget i år enn tidligere, folk pleier å være litt sent ute, sier Lybergsvik.

- Og dere er i ute?

- Ja, nå er det egentlig bare finpussen igjen.

Spectacular Spectacular øver. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Plakaten er klar. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Dette bildet ble tatt under showet i 2015. Foto: Stine Vandevjen Olsen