Bandet Whales & This Lake er nominert av NRK P3 til å bli "Årets Urørt" i 2015, og er nå i duell mot artisten Ágy.

- Nå trenger jeg hjelp fra hjemkommunen min, slik at vi kan komme oss til finalen, forteller Anders Søvik Hjelden.

Bandet består av Innfjordingen Anders Søvik Hjelden (21) surnadalingen Hans Olav Settem (21), og østlendingen Max Peder Brekke (23). Electro-pop-bandet oppstod i 2013, og de har gitt ut to singler: "Sahara Blind" og "Gold". Det var med den første låta de ble kåret til "Ukas Urørt" i fjor. Bandet har også spilt en rekke konserter.

- Det hadde betydd utrolig mye å i alle fall komme videre fra duellen, siden vi da blir av de fem som er med i selve finalen. I tillegg er det jo helt enormt stas å føle at man har klart å engasjere så mange folk som det trengs for å komme videre i avstemningsrunden. Vi er veldig spente og går rundt med litt nerver i kroppen fra morgen til kveld, så det blir deilig å bare få beskjeden om vi har gått videre eller ikke neste torsdag, sier han.

Avstemmingen foregår på P3 sine hjemmesider.

- I første omgang skal de ti nominerte gjennom en avstemningsrunde der to og to artister blir satt opp mot hverandre, bli snevret inn til fem, så vi må med andre ord få flere stemmer enn vår duellant Àgy fra Troms, noe som kan bli en stor utfordring, siden hun har mange blodfans i rundt omkring i Nord-Norge, og resten av landet for den del, forklarer Søvik Hjelden.

De fem finalistene blir drøftet av en jury, og de tre beste blir satt opp mot hverandre i en storslagen Urørt-finale på Sentrum Scene i Oslo.