Lisa Cranner og Rauma Folkebibliotek drar igang "poetisk kvarter" annenhver onsdag. Den første samlingen blir onsdag 17. februar.

- Det skal være slik at du ikke trenger å ha lest en eneste diktsamling før: det er åpent for allle. Det holder at du er interessert og har lyst til å komme å høre lyrikk og kanskje bli introdusert for noen nye dikt, forteller Cranner.

Hun legger til at lyrikk ikke står på utlånstoppen på biblioteket.

- Vi får inn en del dikt gjennom kulturfondet og vi har en god samling her på biblioteket. Men bøkene er gjerne litt tynne, og forsvinner litt i mengden på biblioteket. Det er mange flotte diktsamlinger, og med dette arrangementet vil vi gi dem den oppmerksomheten de fortjener, sier hun.

Hun tror det vil være interesse for et slikt arrangement.

- Jeg tror det er mange som leser dikt, selv om de ikke nødvendigvis låner dikt. Jeg har allerede fått mange gode tilbakemeldinger på at vi drar i gang dette, fra folk som synes det er spennende, forteller hun.

Og hun håper også å rekke ut en hånd til ungdommer.

- Lyrikk står jo på timeplanen på ungdomsskolen og i videregående. Kanksje å komme hit å høre på og snakke om dikt kan være en god innfallsvinkel, sier Cranner.

Lisa Cranner Foto: Stine Vandevjen Olsen