Julekompagniet sprer juleglede både på sjukeheimer og på kulturhuset før jul. Her ser vi noen av de ti som danner bandet; Monica Bredeli, Frode Aarsbog, Roy Voldstad, Sarah Hoem Aarsbog, Ole Tommy Ødegård, Arne Ottar Ødegård og Heidi Morstøl. Foto: Evy Kavli

– Det gjorde vi i fjor også. Det er en hyggelig tradisjon, sier Monica Bredeli som er en av flere vokalister i bandet. Vi møter Julekompagniet på Åndalsnes sjukeheim, etter at de tidligere på dagen startet rundturen på Rauma sjukeheim. Etterpå går ferden videre til Voll omsorgssenter i Måndalen.

Beboerne setter stor pris på underholdningen, og Bredeli kan fortelle at i Isfjorden hadde flere lagt seg tidlig i går, for å være opplagt til konserten i dag.

– Det er utrolig kjekt å få lov til å spre litt julestemning hos de eldre, påpeker Bredeli, som har de andre musikerne med seg på det.

Konsertene er kommet i stand som et initiativ fra Rauma Frivillighetssentral og er en liten oppvarming til den konserten Julekompagniet skal holde på kulturhuset den 18. desember.

– Det gjorde vi også i fjor, smiler Bredeli og kan fortelle at storsalen da var omtrent fullsatt. – Det håper vi selvsagt på i år også. Julekompagniet består av Frode Bredeli Aarsbog, Heidi Morstøl, Monica Bredeli, Stian Haugen, Svein Gunnar Rydjord, Ole Tommy Ødegård, Roy Voldstad, Sarah Hoem Aarsbog og Arne Ottar Ødegård. Årets gjesteartist: Malin Ødegård.