– Jeg kunne jo ikke dra før potetferien var over, spøker den ordrike artisten Ingrid Bjørnov over telefon fra sitt småbruk i Østfold.

Siste uke har hun tatt opp poteter og er nå klar for turné.

– Jeg har noen prosjekt jeg må drøfte med salen, forteller hun og påpeker at det ikke er noe spikra show hun reiser rundt med.

– Dette blir mer en hjemme-alene-fest. Det er en bevegelig masse som jeg gjerne snur opp og ned på - om salen vil det.

Respons

Hun er med andre ord veldig opptatt av respons fra publikum og kaller det en luksus.

– Kjempedeilig å reise rundt uten noe spikra show og terningkast. Alle forestillingene blir ulike.

– Men du har vel noe å gå etter?

– Jeg har en slags rekkefølge på ting, men det kan gå ulike veger. Det handler om å snakke med salen og det musikalske kan gå i flere retninger, sier hun, men innrømmer at det i utgangspunktet er en klassisk undertone - i og med at hun er en klassisk avhopper, som hun kaller det.

Ny sang

– Jeg har også med en ny trøstesang til de som driver for seg selv; Inkassovarsel.

– Ja, humor er vel ditt varemerke?

– Ja, det og bitter erfaring, ler hun og forteller at hun vet hva det vil si å ha gjeld.

– Jeg dro på meg en spillegjeld etter Which Witch-tiden og det har nok preget mitt forhold til regnskap.

Veldedighet

Men ikke verre enn at hun av og til gir bort penger til en god sak.

– Jeg kjører en kampanje fra tid til annen til inntekt for de med Down Syndrom. På årets turné har jeg med meg 18 par sko som jeg skal auksjonere bort.

– Er alle dine sko?

– Ja, noen har sunget i operaen, andre har vært med på andre store begivenheter. Men de jeg skal auksjonere bort i Rauma, er ubrukte og latterlige høye, Armani sko. De skulle brukes på et digert næringsevent, men da jeg måtte gå ned en bratt trapp, turte jeg ikke bruke de. Det er jo ganske bratt i Rauma også har jeg forstått, så skoene kan kanskje brukes til noe annet spennende, som ishakke kanskje.

Første gang

Ingrid Bjørnov har aldri spilt i Rauma før og innrømmer at hun kun har kjørt gjennom stedet på veg til Molde.

– Jeg hadde en replikk i en oppsetning på Teateret i Molde i en Jo Nesbø forestilling noen år tilbake. Det er det nærmeste jeg har kommet Åndalsnes. Jeg gleder meg til å underholde på Rauma Kulturhus til helgen for første gang, avslutter hun.

Ingrid Bjørnov auksjonerer bort 18 par sko i løpet av sin turne rundt omkring i Norge- til inntekt for de med Downs syndrom. Her er skoene som skal selges i Rauma - ubrukte Armanisko i størrelse 40. Foto: Privat