ÅIF J14 lag skal spille kvartfinale i NM. Laget kom seg til kvartfinale etter å ha slått Aksla 2-1, Bud 2–0 på Øran og 6–1 mot Brumunddal på Otta.

Grunnen til at enkelte kamper spilles på nøytral bane er fordi arrangøren ønsker kortest mulig reisetid for begge lagene. Når ÅIF skal spille kvartfinale blir kampen sannsynligvis spilt i området rundt Ringebu eller Vinstra.

Reiser for å vinne

Erik Brekken er trener for laget som består av jenter som er født i åra 2003/2004. Han forteller at når de først reiser så langt er det for å vinne.

– Først og fremst så gleder vi oss. Når vi reiser til Vinstra, så er ikke det for å tape. Vi reiser for å komme oss videre til semifinalene som avvikles på Gjøvik.

Brekken forteller om en treningsvillig gjeng.

– Jentene er veldig treningsvillige og jobber hardt. Vi har blitt utfordret en del mer på fysikken i NM kampene, og kampene har vært jevne og tøffe. Vår store styrke er at vi er et godt kollektiv.

Fin oppkjøring

NM kampene foregår på 11er bane. Siden jentene til vanlig spiller i en 9er serie, er Brekken glad for at de får trening på 11er i løpet av sommeren.

– I sommer skal vi på Fåberg cup og Dana cup. Spesielt Dana cup blir god trening for oss, for der skal vi spille 11er. Det blir en slags oppkjøring mot kvartfinalen i NM.