Det er mange som skryter av å arrangere "vinterens vakreste eventyr". Men arrangørene av Isfjorden Rundt for både voksne og unger, og ekstremløpet Romsdal Randone ligger godt an i kampen om hvem som lager det virkelig vakreste eventyret.

Mange valgte å følge konkurransene fra ulike poster oppover og innover i fjellet. Løperne beskrev den rene folkefesten langs sporet etterhvert som de kom inn og passerte målbuen på skistadion. Og et stort antall tilskuere som ikke tok turen ut i terrenget samlet seg i stedet rundt pølsebål og annen moro i utkanten av start- og målgangsområdet.

Høydepunkt

Et høydepunkt for mange av de minste var utvilsomt miniutgaven av Isfjorden Rundt. Å få gå et ordentlig skirenn med startnummer på brystet og ryggen gjør åpenbart noe med innsatsviljen. Løpet ble en prøve på både ferdigheter og vilje for mange av de aller minste. Og arrangøren Isfjorden IL fikk bevist at rekrutteringen i skisporten er sikret.

Tradisjonsrike Isfjorden Rundt ble i år gjort om til et rent motbakkeløp, 7 kilometer langt, fra skistadion og 500 høgdemeter opp og inn til Husnebba øst for Kavliheian.

Favoritten

Den store favoritten før starten på løpet var Magnor Rypdal, og han innfridde med dagens raskeste tid, 41.28. Men Iver Hole var ikke veldig langt bak, og fikk notert tida 41.49. På tredjeplass fulgte Mikkel W. Gautvik, 43.11.

- Dagens motbakkeløp var en fin og artig opplevelse på slutten av sesongen, ikke minst som en del av et større arrangement. Men jeg håper at vi kan fortsette å få oppleve Isfjorden Rundt som et distanseløp slik vi har blitt vant til opp gjennom årene, mente dagens vinner av det nye motbakkeløpet.