– Jeg har allerede hatt permisjon fra den kliniske vakta det siste året for å fokusere fullt på Romsdal Dyreklinikk, sier Silje Hvarnes og legger til at kundetilfanget har blitt stadig større siden oppstarten i fjor.

I slutten av juni sa hun opp sin vaktavtale med Rauma kommune som har ansvar for den delen av veterinærberedskapen som går utenom vanlig kontortid.

Siden september 2013 har kommunen hatt avtale med fem veterinærer om veterinærvakt.

Ikke kritisk

– Det at veterinærvakta reduseres fra fem til fire er foreløpig ikke kritisk, men det er heller ikke noen langsiktig løsning, sier spesialrådgiver Ole Kjell Talberg i Rauma kommune, og legger til at kommunen ønsker å ha fem vakthavende veterinærer for at beredskapen skal være tilfredsstillende.

– Det er nå opp til veterinærene sjøl å rekruttere inn en ny veterinær, forklarer Talberg.

Tar seg tid

– Vi skal bruke tid på å finne en ny veterinær. For oss haster det ikke akkurat nå, sier veterinær Jan P. Valde og understreker at veterinærene kjører vakter som normalt.

– Men vi har så klart behov for en veterinær til når vårsesongen starter, forklarer Valde. Veterinærvaktordningen er et samarbeid mellom Rauma kommune og Vestnes kommune.

I tillegg til Valde er veterinærene Lisa Marie Ånestad, Peder Rekdal og Jon Hølmo med i vaktturnusen.

Viktig inntekt

– For min del er det kollegialt å la en eventuelt ny veterinær i kommunen får min vaktdel, siden vakt tradisjonelt kan stå for så mye som en tredel av det en veterinær i Rauma tjener, sier Hvarnes og understreker at dersom man ønsker å rekruttere enda en veterinær til Rauma er det helt nødvendig at vedkommende får vakt.

– Dette er garantien for at vedkommende får endende til å møtes og kan ta sjansen på å flytte hit, forklarer Hvarnes.