Avdelingsleder Ole Tommy Ødegård forteller at elevene fra Rauma videregående skole har gått videre i Tine MatCup.

- Laget vårt kom videre til Stavanger, forteller en entusiastisk avdelingsleder.

- For skolen betyr dette veldig mye. Over flere år har vi forsøkt å kvalifisere oss for å komme videre til Stavanger og landsfinalen. Denne gangen gikk det bra.

Rørt og stolt

Han sier at det å få løftet fram kokk- og servitørfaget på denne måten gjør oss både rørt og stolt.

- Jeg må få berømme faglærerne som har stått på ekstra for å trene elevene og få fram resultatene. Dommerne var samstemte; dette var solid gjennomført og helt topp.

Det er Tine Meierier som sammen med Norges kokkemestres landsforening har dratt igang konkurransen, som er en konkurranse for elever på kokk- og servitør-fag.

Elevene som er med går andreåret på restaurant- og matfag. De enkelte skolene har meldt seg på ved å sende inn en treretters meny. Deretter gikk de videre til en semifinale.

Semifinale i Ålesund

Semifinalen gikk mandag på Borgund videregående skole. Der konkurrerte det fem lag, tre lag fra Borgund videregående skole, ett lag fra Rauma videregående skole og et lag fra Årstad videregående skole i Bergen.

Elevene fra Rauma var best av alle, og går nå videre.

Et lag består av to kokkelever og en servitørelev som samarbeider. Finalen går i Stavanger i slutten av februar 2017.

Til sammen fem lag skal delta i finalen.