4. september i fjor var Mattilsynet på besøk ved kjøkkenet og tilhørende lokaler ved restaurant- og matfag på Rauma videregående skole.

Her heter det seg at hovedinntrykket var bra, men det betyr ikke at alt var bra. Noen av feilene som ble funnet fikk en ukes frist for utbedring.

En bandsag var ikke reingjort, og tilsynet fant inntørket blod og kjøttrester på den. "Dette kan være en kilde for oppformering av bakterier og dermed en kilde til kryssforurensing", heter det i rapporten.

Ei dør ut i fri luft var også satt i åpen stilling, med fare for at skadedyr kunne kommet inn, og på kjølerommet for restavfall var ikke gulvet rent nok.

Ved tilsynet brukte fem elever private bukser og alle brukte private sko på kjøkkenet. Ikke bra, ifølge tilsynet.

Flere skjærefjøler hadde djupe hakk, riper og misfarginger. På kjølerommet for kjøtt var det hyller med avflasset belegg. På disse punktene ble frist for utbedring satt til ei uke.

Ei stekeplate var hakkete og ripete, og på et kjølerom sto restmat som ikke var merket med dato og innhold.

Punktene med kortest frist, og dem som dreide seg om rutiner ble utbedret. Mangler ved utstyret svarte RVS at ville bli utbedret ved en planlagt ombygging av kjøkkenet i desember i fjor.

Både Mattilsynet og kontrollutvalget i fylket godtok dette, og tilsynet regnes som avsluttet.