Åndalsnes Avis har tidligere omtalt at Rauma brannvesen forrige uke hadde øvelse i havnebassenget på Åndalsnes. Øvelsen gikk på å bruke lenseutstyr i beredskapen mot olje- eller dieselutslipp i sjøen.

– Det er alltid noe å lære av slike øvelser og det tar vi med oss. Nå var det første gangen vi la en slik lense, sier Haugen og innrømmer fort at utstyret de er satt opp med bare er egnet til en førsteinnsats og åpenbart er svært sårbart for bølger. Denne gangen var det blikkstille.

– Om vi har bruk for større lenser som må det komme fra lager i Molde, Ålesund eller Kristiansund og dette er Kystverkets utstyr, sier Falke Haugen.

Denne gangen hadde øvelsen ingen ting med redning av folk i sjøen å gjøre. Men når det gjelder den delen av brannvesenets beredskap, så forteller Haugen at de har tørrdrakter til tre personer som kan utføre søk med snorkel i overflatestilling. De har nå også fått en båt som Kystverket eier til disposisjon og som vil stasjoneres i småbåthavna på Åndalsnes. Denne båten har også et redningsnett for å kunne hente folk opp i båten.

– Hva med dykkekompetanse?

– Det har vi ikke. Det må vi eventuelt få fløyet inn med helikopter fra Ålesund om det er akutt. Der er kompetansen god, sier Falke Haugen før han innrømmer at han ideelt sett skulle ha hatt slik kompetanse nærmere. Men samtidig er det avansert kunnskap som det ikke er mulig at små brannvesen skal kunne være utstyrt med.