Julemarkedet i Isfjorden fikk et vått preg i år. Men arrangør, Lillian Hansen i Romsdal Event AS, ser positivt på det.

- Været er det ikke noe å gjøre med likevel. I fjor hadde vi både regn og vind. I år er det bare regn, så det er ei forbedring, sier hun og ler.

Julemarkedet ble i år arrangert på parkeringsplassen mellom skolen og kirka.

- Området fungerer veldig bra, og jeg har inntrykk av at folk setter pris på arrangementet, sier hun.

- Skryter av politikerne

I tillegg til mange salgsboder, tilbød Stall Moa hesteridning for barn, speiderne stilte med fyr i bålpanna, og Frelsesarmeen kom med julegryta si.

- Været til tross, det er veldig kjekt å være her. Lillian har gjort en god jobb, sier Synnøve Bjørnstad som solgte egenbrygga Tonga-øl fra Norddal.

- Rauma kommune og politikerne fortjener skryt for at de på kort tid fikk endret salgsreglene for alkohol i kommunen. Det gjør at vi for første gang kunne ha gårdsbrygga øl i ei av bodene, skryter Hansen.

Fersk honningprodusent

Fra inni en gul varebil titter Olaug Dale og Eva Hansen ut på regnværet.

- I dag er det helt topp med bil, sier Dale, som sammen med John Dale selger egenprodusert honning for første gang. De startet ganske tilfeldig opp med bier for om lag tre år siden. Det begynte med ei kube. Nå har de 19.

- Men det ble ikke så mye honning i år, om lag 150 kilo, forteller Olaug.

Eva Hansen selger strikka tøy som både hun og to venninner har laget.

- Ikke rart

Arnhild Engen og Elin Søvik Hjelden, damene bak Hau'n håndlaga, strevde med å holde varmen oppe i sitt salgstelt.

- Det har vært lite folk til nå, men det er jo ikke noe rart. Det hadde vært fole artig å være her om det hadde vært bra vær, sier Engen.

Unni Tjønndal og Dag Steffenrem, er på besøk fra Trondheim. Steffenrem har vært på hjortejakt i helga, så han var ikke fremmed for litt regn, men synes at for å være et julemarked:

- Så er det "litt"fuktig.

Julegrantenning og nissebesøk

Rett etter julemarkedet ble julegrana tent. Musikanter fra Åndalsnes og Isfjorden skolekorps spilte, Frode Bredeli Aarsbog sang, og til slutt kom nissen med hest og vogn. Menighetsrådet gikk tidligere i år ut for å få noen til å ta over arrangementet med julegrantenning i Isfjorden. Preben Mittet og venner tok utfordringa.