- I år var det 170 påmeldte til banestevnet. Det er deltakerrekord og mer enn på kretsmesterskapet i fjor, sier Kristin Lien, fornøyd leder av friidrettsgruppa i Måndalen Idrettslag.

Lørdag sto hun i spissen for arrangementet i Måndalen.

Godt rykte

- At det ble deltakerrekord tror jeg rett og slett er fordi banen vår er kjent for å gi gode tider. Det er mange som perser seg her. Og så er Måndalen flinke til å reise rundt på stevner, og da kommer folk lettere hit også, fortsetter Lien.

Hun beskriver et godt friidrettsmiljø i Måndalen.

- I aldersgruppa 8 - 12 år er det ganske mange med på treningene. Og i neste gruppe, de som er fra 13 til 18 år, er de om lag ti deltakere. Det er viktig for de yngre at de har de eldre ungdommen med. Flere av dem er også i landstoppen i sin klasse, forteller Lien.

Hun roser flinke trenere i de ulike grenene for å gjøre en god jobb.

- Jeg tror vi begynner å merke en effekt av det vi har her i Måndalen. På Vågen rundt vant Måndalen veldig mye.

Mange rekrutter

Lien ser at rekrutteringa også kan bli god. I alle fall om man skal dømme etter deltakelsen i rekruttklassen under lørdagens stevne. Det er de som er opp til ti år som er den klassen.

- Der var det stor deltakelse. Vi hadde kjøpt inn 75 pokaler og delte ut alle.

Lien legger til at Isak Moen fra Innfjorden greide UM-kravet både på 100 meter og 200 meter sprint i lørdagens konkurranser.

- Så det spørs om det ikke blir en tur til ungdomsmesterskapet til høsten, avslutter Lien.

Ble overrasket med pris

Hanne Waksvik Hustad, ble midt under arrangementet ropt fram til podiet. Svært overrasket og noe rørt mottok hun Friidrettens venners ærespris. Prisen ble delt ut av Bente Krakeli, daglig leder i Møre og Romsdal friidrettskrets.