For første gang ble det arrangert åpen dag på den nyoppussede tidligere skihytta i Skorgedalen; nå Skorgedalsbu.

– Vi skal opp og spise pølser, drikke solbærtoddy og leke i snøen, sier Aslak Anesønn Baldersheim der han trasker sakte, men sikkert oppover skiløypene opp til Skorgedalsbu sammen med sine foreldre søndag formiddag.

Hytta ligger flott til på toppen av Kjerringhaugen og er et perfekt mål for en søndagstur for familier med små barn. Etter et initiativ fra Ida Siem, som lager en kalender med vinteraktiviteter for Nordveggen AS, valgte Turistforeningen å arrangere den første åpne dagen på den oppgraderte skihytta.

Hyttevertene Silje Nyheim og Roy Dahle, er veldig fornøyd med oppmøtet og ser etter en titt i hytteboka, at vel 150 personer har overnattet på hytta siden november i fjor.

– Det er hyggelig at den blir brukt, men vi ønsker at enda flere skal ta turen hit. Dette er et ledd i det arbeidet, sier Roy som viser rundt i hytta og forteller hva som er gjort med den tidligere skihytta.

– Den blir vel aldri helt ferdig, men her er det lagt vekt på å få flest mulige soveplasser med flere, og mindre soverom. De tidligere sovesalene er ikke så populære lenger, smiler Roy.

Hytta har plass til vel 40 overnattingsgjester, og har blitt lys og fin med store vinduer mot fjellheimen.

Utenfor har det samlet seg mange søndagsgjester rundt grillen og lukta fra pølsegrillingen blander seg med lukta av appelsin og påske.

– Hit kan man legge turen oftere, var gjennomgangstonen blant de fremmøtte.

Er man medlem av DNT, kan man komme og gå som man vil, med egen nøkkel.